Změna velikosti písma

mapa ČR Dej každému dni příležitost, aby se mohl stát tím nejkrásnějším dnem v Tvém životě - Mark Twain
Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > Olympiáda Domova seniorů

Olympiáda Domova seniorů



Olympiáda v Domově seniorů České Velenice

21.června jsme pro naše klienty uspořádali 1. ročník Olympiády Domova seniorů České Velenice. Protože nám počasí přálo, sluníčko svítilo, olympiáda se uskutečnila v naší velké zahradě. Pro naše klienty jsme měli připraveno celkem deset soutěžních disciplín, například poznávání hradů a zámků, poznávání geometrických tvarů, věšení kapesníků, poznávání koření, kuželky, hod míček do koše, hledání pokladů ……

Olympiády se zúčastnilo celkem 32 klientů, kteří byli rozděleni do dvou kategorií. V I. kategorii soutěžili klienti, kteří potřebují velkou pomoc našich zaměstnanců a v II. kategorii klienti částečně soběstační.

Olympiádu jsme zahájili zapálení Olympijského ohně, popřáli jsme všem účastníkům hodně zdaru při plnění olympijských disciplín a připomněli si heslo, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Ještě před zahájením soutěží předaly naše kuchařky každému klientovi perníkovou medaili, kterou samy upekly.

Plnění olympijských disciplín probíhalo od 9 do 11 hodin, po celou dobu soutěží měli klienti připravené občerstvení v podobě konvic se šťávou, koláčků a jablečných závinů, které napekli někteří klienti za asistence aktivizačních pracovnic.

 Ve 13:30 jsme se všichni opět sešli na zahradě domova ke slavnostnímu vyhlášení výsledků. Každý účastník olympiády obdržel diplom a pamětní medaili. Soutěžící, kteří se v každé kategorii umístili na prvních třech místech, získali medaile diplomy a věcné ceny.  Pro vítěze obou kategorii jsme měli připravený vícepatrový dort a sladký věnec s kynutého skořicového těsta. Ceny upekly zaměstnankyně našeho domova. Obě vítězky se rozhodly, že ceny věnují všem účastníkům, takže dort a věnec ochutnali všichni soutěžící.  

Nakonec jsme uhasili olympijský oheň s přáním, že se příští rok sejdeme u II. ročníku.

Ráda bych touto cestou jménem svým i jménem našich klientů poděkovala všem zaměstnancům, kteří olympiádu připravovali, chtěla bych poděkovat žákyním ZŠ České Velenice Terezce Hofhanzlové a Anně Večeřové, které se věnovaly některým našim klientům a doprovázely je při plnění disciplín.

Ještě jednou všem děkuji

Oplympiáda         Oplympiáda


Domov seniorů České Velenice, jako jedno z pobytových zařízení Centra sociálních služeb Jindřichův Hradec je příjemcem dotací a příspěvků na poskytování sociálních služeb z rozpočtu Jihočeského kraje.

Jihočeský kraj logo Sociální služby pod jednou střechou logo mpsv logo asociace logo

S platností od 1. 2. 2023 se mění sazebník sociálních